Welcome, Guest. Please login or register. September 19, 2021, 06:35:11 EET 
Home | Help | Search | Calendar | Login | Register

+  VETURI Guildhouse.net's Message boards
|-+  The History: mostly inactive
| |-+  Star Wars: Galaxies talk (Moderators: Ceel, Alerno)
| | |-+  Raid rules
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: Raid rules  (Read 2373 times)
Alerno
moderator
novelist
*****

Karma: 0
Offline

Gender: Male
Posts: 213« on: December 08, 2003, 13:11:14 »

Hieman yleisiä käytös ohjeita raidauksessa / kilta metsästyksessä (sekä yleisessä ryhmä toiminnassa). Koottu muilta sivuilta ja puhuttu killan meetingissä.

HUOM ! Älä vastaa tähän viestiin, vaan keskustelua säännöistä käydään toisessa viestissä. (P.S. Naakka laitatko Stickyksi)

- Tule ajoissa paikalle (myöhästeleminen aiheuttaa vain viivästymistä, kun muut pelaajat joutuvat odottelemaan ja pyörittelemään peukaloita). Jos myöhästyt niin ilmoita ryhmän/raidin johtajalle asiasta, jotta hän voi päättää liikkeelle lähdöstä tai odottamisesta.

- Muista kloonata ja vakuuttaa tavarasi lähimmällä pisteellä. Tee tämä samantien kun pääset alueelle.

- Varmista että mukanasi on kaikki tarvitsemasi tavarat ja aseet (healereillä stimmejä ja wound kittejä, taistelijoilla aseet joita he tarvitsevat kyseisiä vihollisia vastaan ja tohtoreilla buff kittejä ja revive kittejä).

- Johtaja ilmoittaa erikoisroolit ja jakaa ne (Main Looter, Main Tank, Leirin tekijä(t), Main Healer, Main Reviver/buffer ym.). Varmista että tiedät oman tehtäväsi.

- Ryhmän- / raidin-johtaja ilmoittaa jos otetaan tehtäviä ja mihin suuntaan (sekä jos pitää ottaa jotain tiettyjä tehtäviä/mobeja). Ota tehtävät samantien äläkä viivyttele.

- Tehtävien oton jälkeen johtaja kysyy "Etäisyyksiä" jolloin ilmoitetaan omista tehtävistänsä lyhin etäisyys (käytä waypoint monitoria). Jos joku on ilmoittanut jo etäisyyden joka on pienempi kuin kumpikaan sinun tehtävistä, älä turhaan vastaa, vain pienemmät etäisyydet ilmoitetaan.

- Liikkeelle lähdetään johtajan käskystä, jos et ole valmis ilmoita samantien johtajalle asiasta.

- Kuuntele aina ryhmä/raid kanavaa ja jos johtaja kysyy jotain vastaa siihen samantien. Varmista kanavan kuuluvuus antamalla sille oma ikkuna mistä voit lukea sitä.

- Liikkuessa älä aloita taisteluja, ja vältä turhaa ammuskelua. Ammunnan kuullessa ryhmä voi luulla jonkun joutuneen hyökkäyksen uhriksi ja pysähtyy auttamaan. Aiheuttaa vain nykivää liikettä missio-/raid-alueelle mennessä. Älä myöskään hyökkää jäljittämään alkanutta mobia, ennenkuin se on aloittanut taistelun.

- Agressiivisen vihollisen hyökätessä ilmoita asiasta heti ryhmälle, jolloin muut tietävät ketä pitää puolustaa ja auttaa taistelussa.

- Ryhmän- / raidin-johtaja ilmoittaa hyökkäys kohteet ja antaa käskyn tankeille (petit) mennä ensin. Kun tankit (petit) ovat saaneet vihollisen huomion voivat muut aloittaa taistelun ilmoitettua kohdetta vastaan. Hyökkää vain niitä kohteita vastaan mitä tankit tappelevat, he eivät pysty pitämään agroa paitsi siltä ketä he tappelevat vastaan. Käytä aina "/assist raid leader" komentoa nähdäksesi kuka on kohde.

- Kun viholliset on tapettu, älä hyökkää pesän kimppuun jollei johtaja niin käske. Spawn aggroa on vaikeampi hallita koska mobit voivat spawnata useamman kymmenen metrin päähän pesästä, ja hyökkäävät lähimmän taistelijan kimppuun.

- Kun pesä on tuhottu niin ne jotka kaipaavat hoitoa / lepoa istuvat alas ja leirin tekijäksi nimetty tekee leirin alueelle. Kaikki valmiina jatkamaan olevat seisovat. Älkää tuoko pettejä leirin alueelle, vaan komentakaa ne partioimaan tai odottamaan leirin ulkopuolella. Leirin ollessa ylhäällä kaikki viihdyttäjät (tanssijat/soittajat) pitävät huolen että mind damaget ja woundit saadaan nopeasti pois ryhmästä (poikkeus! jos olet itse haavoittunut niin istu alas).

- Jos sinun pitää mennä edes hetkeksi pois näppäimistöltä ilmoita asiasta ja laita /afk merkki hahmosi päälle (muista poistaa /afk kun tulet takaisin). Kun menet AFK laita autofollow (/follow) johtajaan, jottet jää jälkeen jos ryhmä liikkuu. Ilmoita kun tulet takaisin.

- Harvestointi tapahtuu vain ja ainostaan johtajan käskytyksellä, varmista etukäteen pitääkö harvestoida jotain tietty tuotetta vai onko se vapaa-ehtoista. Syy käskytykseen on että ensimmäisen harvestin jälkeen ruumis säilyy vain lyhyen ajan, joten taistelun keskellä tehdyt harvestit tuhoavat ruumiit ja jättävät muut ilman harvest expaa / aineksia.

- Ruumiiden loottaaminen on kielletty. Ainoa kuka loottaa ruumiit on johtajan nimeämä "Main Looter" (ML) (joita voi olla useampiakin tapauksesta riippuen).

- Erikois lootin ilmaantuessa se jaetaan joko raidin jälkeen tai seuraavalla tauolla. Jakaminen tapahtuu raid pisteillä, eli halukas panostaa omilla raid pisteillään ilmoittamalla johtajalle /tellin avulla salaisesti oman panoksensa. Kun kaikki halukkaat ovat ilmoittaneet panoksensa, ilmoittaa raidin johtaja kuka voitti ja millä panoksella, jonka jälkeen esine luovutetaan voittajalle. Tasa tilanteessa arvotaan voittaja nopan avulla, eli he jotka panostivat saman määrän Raid Pisteitä (RP) heittävät noppaa ja isomman luvun saanut voittaa.

- Raid Pisteitä jaetaan 1 per osallistuminen raidille ja 2 per raidin vetäminen. Raidiksi ei kelpaa kahden tai kolmen kiltalaisen ryhmä joka vain metsästää yhdessä, vaan raid pitää olla etukäteen nimetty ja ilmoitettu tapahtuma jossa on ilmoitettu johtaja ja kohde. Tämä antaa kaikille kiltalaisille saman mahdollisuuden päästä mukaan raideille ja kasata raid pisteitä.
Raid pisteistä pidetään kirjaa foorumilla, ja vain ja ainostaan foorumilla näkyvät pisteet lasketaan käyttökelpoisiksi. Eli meneillään olevasta raidista ei vielä voi panostaa pisteitä.

HUOM ! Älä vastaa tähän viestiin, vaan keskustelua säännöistä käydään toisessa viestissä. (P.S. Naakka laitatko Stickyksi)
Nämä säännöt ovat vielä hiomis vaiheessa, joten keskustellaan näistä, ja tarkoitus ei ole kenellekään työntää vihreätä pyöreätä vihannestä sieraimeen Wink
« Last Edit: December 09, 2003, 10:50:55 by Dunick » Logged

Bringing pestilence to Norrath since 2004
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  


Login with username, password and session length

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines